Mūsdienās ēdienu var gatavot ne tikai uz gāzes vai elektrības. Ja sekojat līdzi jaunākajām tehnoloģijām un meklējat arvien jaunus un aktuālus risinājumus ne tikai sev, bet arī mājoklim, tad indukcijas virsma Jums ir kā radīta!

Kā tā darbojas?

Tiklīdz uz indukcijas plīts virsmas tiek novietots katliņš vai panna, zem virsmas iebūvētie sensori acumirklī reaģē uz objektu un rada elektromagnētiskās indukcijas plūsmas, kuras ātri uzsilda trauku, pašu virsmu atstājot aukstu. Cik tas ir sarežģīti, teiksiet Jūs? Nebūt nē!

Vienkāršiem vārdiem runājot, šāda virsma prot lieliski pagatavot ēdienu, ir pilnīgi droša pat bērnam, uz tās nepiedeg ēdiena gabaliņi, kuri ir izkrituši no trauka, enerģija tiek patērēta ekonomiski un efektīvi, turklāt atliek trauku noņemt no plīts virsmas, kā sildīšana uzreiz tiek pārtraukta.

Rezultāts: vienkārša un ērta ēdiena pagatavošana, laika un naudas ekonomija un nekādu problēmu! Savukārt, ja saimniece ir laimīga, tad arī pagatavotais ēdiens ir daudz garšīgāks, jo pagatavots tas ticis ar prieku un mīlestību!

Nedaudz sīkāk

Indukcijas virsmas mēdz būt ar 1, 2, 3 vai 4 sildīšanas zonām ēdiena pagatavošanai. Cik daudz ir nepieciešams tieši Jums? To izlemt iesakām atkarībā no tā, cik daudz cilvēku Jums ir ģimenē, kā arī cik daudz dažādu ēdienu Jūs plānojat gatavot vienlaicīgi. Jāpiemin, ka šīs uzsildes zonas var būt arī paplašinātas. Ko tas nozīmē? To, ka viena zona vienlaicīgi var kalpot kā veselas divas un Jūs varat izvēlēties, kāda izmēra traukā gatavot ēdienu. Piemēram, uz paplašinātās zonas Jūs varat gatavot vai nu mazākā katlā, vai nu lielākā. Tas ir ļoti ērti, jo tādā veidā virsma pati Jums pielāgojas.

Stils un tehnoloģijas

Indukcijas virsmas izskatās ļoti moderni, sevišķi mūsdienīgā virtuvē ar 21. gadsimta interjeru. Visbiežāk tās ir sastopamas klasiskajā melnajā krāsā (taču mēdz būt arī gaišā krāsā), eleganti “ieliktas” rāmī vai bez tā, ar skārienjutīgo vai ērtu mehānisko vadību, modernām funkcijām u.tml. Runāt par to var daudz un ilgi. Minēsim dažas no tehnoloģijām.

Piemēram, Jums noteikti patiks tehnoloģija “Stop&Go”. Nospiežot pogu, visas virsmas zonas sāk funkcionēt siltuma uzturēšanas režīmā, bet nospiežot šo pogu atkal, ieslēdzas visi iestatījumi, kuri darbojās pirms tam. Tas ir visai noderīgi, ja Jums vajag negaidīti atstāt virtuvi uz pāris minūtēm.

Opcija “Booster” ir nepieciešama īpaši ātrai ēdiena pagatavošanai, kā arī ir vērtīga jau gatava ēdiena uzsildīšanai un siltuma apstrādei. Zem sildīšanas zonas ir izvietots īpašs sensors, kurš nosaka trauka sildīšanas temperatūru un noteiktā brīdī nodod komandu pazemināt degļa jaudu līdz siltuma uzturēšanai.

Atlikušā siltuma indikācija ir cita vērtīga funkcija. Tā pasargās Jūs no iespējamiem apdegumiem, paziņojot ar gaismas signālu par to, ka uzsildes zona vēl nav atdzisusi un tai vēl nav vēlams pieskarties. Šādu funkciju var izmantot sautēšanas režīmam vai jau pagatavota ēdiena siltuma uzturēšanai.

Savukārt taimeris jeb ierīce laika programmēšanai noderēs, lai varētu labāk sekot līdzi ēdiena pagatavošanai. Jums vairs nenāksies skaitīt minūtes, taimeris pats Jums paziņos, kad ēdiens būs gatavs.

Bez trūkumiem neiztikt

Pirms pirkuma veikšanas ir svarīgi izvērtēt ne tikai preces plusus, bet arī mīnusus. Lūk, kādus trūkumus mēs esam pamanījuši indukcijas virsmām:

  • Lai gatavotu uz indukcijas virsmas, Jums būs nepieciešami speciāli virtuves trauki, kas tam ir paredzēti. Jaunai plīts virsmai ir nepieciešami jauni trauki.
  • Indukcijas plīts virsma ir diezgan dārgs prieks, taču, ja Jūs esat gatavi samaksāt vairāk, lai vēlāk varētu dzīvot mierīgi, tad šis variants ir ideāli piemērots Jums.

Rūpīgi izvērtējiet visas indukcijas virsmas priekšrocības, kā arī trūkumus un izdariet izvēli!