Kā izvēlēties multikatlu vai kāds multikatls ir labāks – lasiet šajā rakstā. Jebkurš ēdiens no multikatla garšos pat pašiem izvēlīgākajiem ēdienu kritiķiem, bet pašas sarežģītākās receptes pat diletantiem kļūs iespējamas ar multikatla palīdzību. Viena ierīce mierīgi spēj aizstāt neskaitāmo sadzīves tehniku, ietaupa Jūsu laiku un apmierina jebkuras Jūsu kaprīzes bez Jūsu piedalīšanās. Jūs varat izvēlēties recepti, ielikt produktus un nodarboties ar savām darīšanām, jo multikatls pats pagatavos ēdienu, izslēgsies un uzturēs ēdienu siltu līdz Jūsu atnākšanas brīdim.

Apjoms un jauda

Multikatla izvēle lielākoties ir atkarīga no tā, cik bieži un cik cilvēkus Jūs plānojat pabarot. Ja Jums ir liela ģimene (4 cilvēki vai vairāk), tad pievērsiet uzmanību multikatlam, kura apjoms ir ne mazāks par 6 l un jauda ir lielāka par 860 W.

3-4 cilvēkiem derēs ierīce ar 700-860 W lielu jaudu un apjomu – 4-5 l. Savukārt vienam cilvēkam vai ģimenes pārim izvēlieties multikatlu, kura apjoms sastāda 2-3 l, savukārt jauda ir līdz 860 W.

Iegaumējiet, ka, jo lielāka ir jauda, jo ātrāk tiks pagatavots ēdiens, taču arī elektroenerģijas no tā tiks patērēts vairāk.

Trauka materiāls un tās pārklājums

Grūti pateikt, kāds multikatls ir labāks – ar trauka teflona vai keramisko pārklājumu, katram no tiem ir savas priekšrocības un trūkumi. Piemēram, teflona pretpiedeguma pārklājums ir termoizturīgs, kalpos līdz 3 gadiem un šādu trauku var mazgāt arī trauku mazgājamā mašīnā, taču šo pārklājumu ir viegli noskrāpēt, izmantojot virtuves piederumus, kuri nav paredzēti multikatliem.

Pamatprogrammas

Multikatliem mēdz būt no 6 līdz pat 50 programmām, no kurām 6 – tās ir pamatprogrammas, kurām ir jābūt jebkurā multikatlā:

  • Programma “Piena putra” putru pagatavošanai no jebkuriem putraimiem uz piena;
  • Programma “Griķi”, kura ir piemērota visu putraimu un pākšaugu vārīšanai;
  • Ar programmu “Tvaika katls” multikatls spēj pagatavot jebkādus diētiskos ēdienus no gaļas, zivs, dārzeņiem un putraimiem, kuri ir ļoti veselīgi;
  • Zupas arī ietilpst multikatlu receptēs, speciāls režīms pagatavos gan sātīgu buljonu un biezu zupu, gan pat izvārīs kompotu;
  • Īsts atradums starp multikatla programmām – režīms “sautēšana”, kurš ļaus īstenot dažādas grūtības pakāpes receptes jebkurai gaumei;
  • Uzcept multikatlā zivi vai gaļu ir viegli ar programmu “cepšana”.

Funkcionalitāte

Neskaitot multikatla pamatrežīmus, noderīgs būs režīms “Multipavārs”, kurš ļaus Jums, automātiski uzstādot gatavošanas laiku un temperatūru, pagatavot Jūsu unikālo ēdienu. Savukārt 3D sildīšana automātiski nokontrolēs produktu siltuma apstrādi no visām pusēm, kas ļaus saglabāt to vitamīnus un mikroelementus.

Ja Jums nav iespējas tērēt daudz laika ēdiena pagatavošanai, izvēlieties multikatlu ar funkciju “Atliktais starts”.

Šāda programma ļaus atlikt ēdiena pagatavošanu uz Jums ērtāko laiku, piemēram, no rīta ieliekot multikatlā gaļu, rīsus un dārzeņus, vakariņās saņemsiet gardu un smaržīgu plovu, kurš neatdzisīs, pateicoties “autosildīšanai”.

Savukārt multikatlā iebūvētais taimeris, nenovēršot Jūs no savām darīšanām, vienmēr pateiks Jums priekšā to, vai ēdiens jau ir gatavs.

Dizains

Noslēgumā pāris vārdi attiecībā uz estētiku. Vieglā plastmasas korpusa krāsu var piemeklēt vienā tonī ar virtuves mēbelēm vai pārējo sadzīves tehniku. Savukārt izturīgais metāla korpuss ar displeju ne tikai efektīgi izskatīsies hi-tech stila virtuvē, bet arī parādīs saimniekiem visu nepieciešamo informāciju, kas atvieglos gatavošanas procesu.

Secinājums

Tomēr atcerieties, ka zupu vai sacepumu 3 cilvēkiem viegli pagatavos multikatls gan no metāla, gan no plastmasas, ar jaudu 700-860 W un 4-5 l apjomu, taču gadījumā, ja pie Jums pēc darba ieradīsies viesi, tad pilnībā var paļauties uz multikatlu, kura apjoms ir ap 6 l, bet jauda – 860 W, kurš no tajā jau iepriekš ieliktiem produktiem piedāvās Jums vakariņās gardu cepeti. Viens multikatls simtiem recepšu, turklāt bez Jūsu piedalīšanās!

Bonuss 1: Sacepums multikatlā

Ir nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • Olas 4 gab.
  • Cukurs ¾  glāzes
  • 0,5 kg biezpiena
  • Kefīrs 1 glāze
  • Putraimi 0,5 glāzes
  • Vaniļas cukurs 1 tējkar.
  • Cepamais pulveris 1 tējkar.
  • Sāls – šķipsniņa
  • Rozīnes, žāvētie augļi pēc izvēles
  1. Nosmērējiet multikatlu ar eļļu vai margarīnu
  2. Sakuliet olas viendabīgā masā
  3. Pievienojiet cukuru un atkal samaisiet
  4. Tālāk, secīgi pievienojiet biezpienu, kefīru, cepamo pulveri, putraimus, vaniļas cukuru, rozīnes, žāvētos augļus un sāli, samaisiet.
  5. Ielieciet mīklu multikatlā un cepiet, aptuveni ,45 minūtes.

Sanāk garšīgs, ļoti maigs sacepums visai ģimenei.

Bonuss 2: Gaļa ar dārzeņiem

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • Cūkgaļa ~500 gr.
  • 3 kartupeļi
  • Kāposti 150-200 gr.
  • Šampinjoni
  • Augu eļļa 2 ēdamkar.
  • Tomātu pasta 1 ēdamkar.
  • Sīpoli
  • Saldais krējums 2 ēdamkar.
  • Sāls, pipari
  1. Sagrieziet gaļu nelielās šķēlēs. Gaļas gabaliņus var arī saklapēt ar āmuriņu, lai tā kļūst mīkstāka.
  2. Multikatla traukā ielejiet eļļu, ielieciet gaļu un sīpolus, uzberiet sāli un piparus pēc garšas. Tālāk, lai gatavojas režīmā “apcepšana” 20 minūtes.
  3. Par šo laiku sagatavojiet pārējos dārzeņus, kuri būs jāpievieno pēc 20 minūšu apcepšanas.
  4. Kad laiks paies, jāpievieno saldais krējums un tomātu pasta. Tagad ēdiens sautējas multikatlā vienu stundu.

Labu apetīti!

Visus multikatlus Jūs varat apskatīt šeit.