Ēdienu žurnāli un forumi ir pilni ar receptēm ēdiena pagatavošanai cepeškrāsnī: veselīgam uzturam var sacept dārzeņus un gaļu, bet var arī palutināt sevi ar dažādiem ēdieniem uz grila vai sulīgu gaļu uz iesma. Cepeškrāsns – tā ir vērtīga un noderīga iekārta jebkurās mājās, no tās ir atkarīgs, vai Jūs varēsiet īstenot savus kulināros talantus.

Izvēloties cepeškrāsni, vispirms novērtējiet Jūsu virtuves telpu: kompaktai virtuvei vislabāk derēs iebūvējama cepeškrāsns, kuru var novietot zem vārāmās virsmas vai jebkurā citā piemērotā vietā.

Lai jebkura ēdiena pagatavošana cepeškrāsnī būtu droša, pārliecinieties, ka cepeškrāsnī ir teleskopiskās vadotnes*, uz kurām paplāte vai restes pašas “izbrauc” Jums pretī, atverot durtiņas, un termozonde* – tausts, kurš ļauj noteikt ēdiena temperatūru iekšpusē un ārpusē, kā arī cepeškrāsns durtiņu bloķēšana*, lai bērni nevarētu atvērt cepeškrāsni un apdedzināties.

Ēdiena pagatavošanai cepeškrāsnī ļoti svarīgi ir aprēķināt laiku, lai ēdiens ceptos un nepiedegtu vai nebūtu jēls no iekšpuses. Tāpēc izvēlieties cepeškrāsni ar taimeri*, sevišķi tādu, kurš ne tikai paziņo par ēdiena gatavošanas beigām ar signālu, bet arī automātiski atslēdz elektrisko cepeškrāsni.

Gan gāzes, gan arī elektriskās cepeškrāsns izvēlē, ļoti būtiski ir tās attīrīšanas režīmi. Labākajām cepeškrāsnīm ir pašattīrīšanas sistēmas, piemēram, pirolītiskā attīrīšanas sistēma, kura pie augstas temperatūras pārvērš ēdiena atliekas pelnos, vai attīrīšana ar tvaiku*, kuras gadījumā ūdens cepeškrāsnī iztvaiko un mīkstina netīrumus.

Elektrisko vai gāzes cepeškrāsni var pieskaņot Jūsu virtuves dizainam:

  1. elektriskā cepeškrāsns ar skārienjutīgo vadību* un displeju* lieliski izskatīsies mūsdienīgā virtuvē
  2. klasiskajam stilam derēs elektriskā vai gāzes cepeškrāsns ar stilizētiem mehāniskajiem pārslēdzējiem un taimeri.

Visas cepeškrāsnis Jūs varat apskatīt šeit.